2007-03-12

Fauxto - knepigt men kul

Nu blev det av att testa Fauxto också, i min odysse bland bildbehandlare online. Här finns det mycket mer funktioner än i Snipshot och Picnik. Snarast som någon slags Photoshop-light (very light) på webben.

Som man lätt kunde misstänka är det också mycket knepigare. Förmodligen behöver man en hel del baskunskaper i bildbehandling för att kunna göra något. Men då finns det till exempel lager, blandningslägen, markeringsverktyg, färgspruta, textverktyg och annat smått och gott.


När jag testade tänkte jag: å nä, ska det vara så här knepigt måste det vara bättre att skaffa sig ett vanligt stationärt program som tillexempel Photoshop Elements. Det är både lättare och snabbare. Och inte särskilt dyrt för en skola.

Just då, lustigt nog, ringde en arbetskamrat och fick mig att förstå att Fauxto skulle kunna ha ett väldigt viktigt användningsområde - om man inte själv har rätt att installera program och har sin supportstruktur uppbyggd på ett sådant sätt att man måste vänta veckovis eller längre på att få nya program installerade. Då kan man börja bums med Fauxto. Dock, den kräver Flash.

Inga kommentarer: