2007-09-20

Google docs - urseriösa bildspel online

Nu finns Google docs efterlängtade funktion för att göra presentationer online tillgänglig. Men vid första anblicken var det tyvärr inte mycket att längta efter :-( Stöd för text, bilder och några enstaka teman. Inga animationer, inga ljud.

Gränssnittet är väldigt likt en nedbantad version av PowerPoint, så kan man det är det lätt att komma igång. Lustigt nog har de i den svenska versionen valt att översätta både slide och image till bild. Det innebär att knapparna Ny bild och Ta bort bild lägger in eller tar bort sidor, medan Infoga bild låter en hämta en bildfil från den egna datorn.

Förbluffande nog finns det ingen funktion för att infoga den färdiga presentationen i en blogg. Trots att Google äger Blogger! Istället får man använda Google docs vanliga publicering och sedan länka till bildspelet.

Här finns mitt seriösa bildspel

Någon fördel? Ja, jag är förtjust i Googles möjligheter att samarbeta kring dokument. Den funktionen finns även när det gäller presentationer. Och där tycker jag hela styrkan ligger i Googles presentationsverktyg för närvarande. Det skulle kunna vara en bra möjlighet om en grupp ska skissa på en presentation tillsammans. När det är dags att slutföra och göra en färdig presentation hade jag valt ett annat verktyg.

Inga kommentarer: